تلفن ویپ (تلفن SIP)
با توجه به گسترش روزافزون اینترنت در زندگی افراد، سیستم های مخابراتی و تلفن های بسیاری را شاهد هستیم که با بستر اینترنت به کاربران خود خدمات ارائه می دهند. با استفاده از این مدل تلفن ها می توانید هرجا که هستید، در هر زمانی به راحتی با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید.
اکثر کاربران به توانایی های تلفن های ویپ آگاه بوده و از آن ها در مجموعه های خود مورد استفاده قرار می دهند. این سیستم ها که برپایه مرکز تلفن ویپ، یعنی تلفن های وابسته به اینترنت هستند، که از خیلی جهات می توانند با برخی از ویژگی ها و توانایی های خود، در وقت و هزینه کاربران صرفه جویی کرده و بهترین نتیجه را حاصل کنند. هدف ما از نوشتن این مقاله بالا بردن سطح آگاهی شما از تلفن های ویپ است.
تلفن ویپ یعنی چی؟
همانطور که از نام تلفن های ویپ پیداست، این مدل از تلفن ها در بستر شبکه و اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند. تلفن های قدیمی با استفاده از کابل با سانترال در ارتباط بودند درحالی که تلفن های ویپ از کابل های شبکه و یا سیستم وای فای (WIFI) برای ارتباط با سرور استفاده می کنند. این مدل از تلفن ها نیازمند سانترال IP-PBX یا سرور ویپ هستند. تلفن های ویپ یا همان SIP از کیفیت بالایی در انتقال صدا برخوردار هستند که همین ویژگی آن ها را به یکی از محبوب ترین پروتکل ارتباطی در جهان بدل ساخته است.
SIP
سیپ (SIP) مخفف Session Initiation Protocol می باشد. سیپ به نوعی سیستم گفته می شود که قابل نصب بر روی تلفن های ویپ، کامپیوتر، لپ تاپ و همچنین بر روی تلفن های همراه است که این امکان را برای کاربران فراهم می کند تا بتوانند با استفاده از اینترنت adsl با مخاطبان خود در هرکجای جهان ارتباط برقرار کنند. به عبارتی می توان مدعی شد که برای تلفن های ویپی که سیستم سیپ روی آن ها نصب شده است، محدوده جغرافیایی هیچ معنایی ندارد.
نحوه استفاده از سیستم SIP
می توان با نصب سیستم SIP روی کامپیوتر، تلفن همراه هوشمند و یا لپ تاپ از این سیستم استفاده کرد. همچنین می توانید با خرید تلفن های سیپ همچون تلفن های سیپ پاناسونیک و اتصال آن به اینترنت، از تماس تلفنی با تمام نقاط جهان بهره مند شوید. تلفن های سیپِ برند پاناسونیک، از نظر ظاهری فرقی با تلفن های معمولی ندارند اما تفاوت آنها با تلفن های معمولی در این است که برای استفاده از آن به جای کابل فقط نیاز به اتصال به اینترنت و بستر شبکه دارند
اگر تمایل به راه اندازی خط سیپ فون دارید، باید با استفاده از فیبرنوری و مودم این کار را انجام دهید. راه اندازی خط سیپ نیازمند کاربری و رمز عبور است که می تواند به اختیار کاربر تعیین شود.
راه اندازی سیپ فون
ابتدا باید درخواستی به مخابرات به جهت تهیه سیپ فون ارسال کنید. در صورت تایید از سوی مخابرات و تهیه سرویس، می توانید مراحل راه اندازی آن را شروع کنید. خط سیپ فون از طریق فیبرنوری و یک مودم فیبر (ترجیحا Huawei Fiber Modem Hg8245) صورت می گیرد. نام کاربری و رمز عبور برای کاربری که قصد راه اندازی سیپ فون را دارد، به جهت مدیریت و دسترسی کامل به سیپ فون، الزامی است.
راه اندازی سیپ ترانکروش راه انداز سیپ فون
می توانید از چند روش برای راهاندازی سیپ فون استفاده کنید. در روش اول، افزون بر مودم و بستر فیبرنوری که قبلا گفته شد، می توانید از یک تلفن IP با تعداد حساب یکسان، به اندازه خط تلفن هایی که برای آن در نظر گرفته شده بهره ببرید. دلیل استفاده از تلفن های IP را میتوان به این صورت عنوان کرد که این تلفن ها قادر به تعریف تعداد متعددی از حساب های سیپ هستند، بنابراین میتوان آن ها را یکی از بهترین تلفن ها برای راه اندازی سیستم و حساب سیپ دانست.
در روش دوم، می توانید از یک مبدل ویپ استفاده کنید و خط های تلفی متصل به اینترنت را به خط تلفن آنالوگ به جهت وصل کردن به تلفن های معمولی تبدیل کنید.
روش سوم نیز به این صورت است که، در روند راه اندازی سرویس سیپ فون، می توان از سانترال IP و یا حتی از یک سرور ویپ استفاده کرد. این روش برای شرکت ها، ادارات و سازمان ها به دلیل زیاد بودن تعداد کارمندان و نیاز آنها به تلفن، مورد استفاده قرار گرفته است تا به کمک آن با تعداد کمی خطوط اینترنتی، بتوان به همه کارمند ها خط تلفن ارائه داد و سهولت کار را بیشتر کرد.